back

У Ніжинській РДА відбулось засідання обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу

24 квітня 2024

23 квітня в приміщенні Ніжинської РДА пройшло виїзне засідання обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу при Чернігівській обласній державній адміністрації спільно з Ніжинською районною адміністрацією. На засіданні були присутні: начальник Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА – ЛІННИК Андрій Олександрович; заступник голови Ніжинської районної державної адміністрації – ЖЕЛАДА Людмила Олексіївна, генеральний директор Чернігівської обласної лікарні – ЖИДЕНКО Андрій Михайлович; секретар обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу – СИНЯВСЬКА Галина Михайлівна, керівники закладів охорони здоров’я Ніжинського району та члени Ніжинської районної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Запрошені: голови територіальних громад Ніжинського району (в режимі онлайн).

Розглядали такі питання:

1. Про стан виконання в Ніжинському районі Державної стратегії у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та вірусним гепатитам на період до 2030 року, затвердженої розпорядженням КМУ від 27.11.2019 року № 1415-р, пропозиції щодо покращення роботи з раннього виявлення ВІЛ-інфекції, гепатитів в медичних закладах району.

2. Про стан надання медичної допомоги людям, які хворіють на туберкульоз в Ніжинському районі за підсумками 2023 року, пропозиції щодо покращення роботи.

Доповідачами були: ТЕСЛЕНОК Ірина – експерт Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА за спеціальністю «Профілактика та лікування ВІЛ-інфекції/СНІДу», завідувач відокремленого структурного підрозділу «Центр протидії ВІЛ- інфекції/СНІДу та гепатитів» КНП «Чернігівська обласна лікарня» Чернігівської обласної ради; МОМОТ Ірина - лікар фтизіатр відокремленого структурного підрозділу «Центр фтизіатрії» КНП «Чернігівська обласна лікарня» Чернігівської обласної ради, куратор району.

Керівники медичних закладів району долучалися до обговорення проблемних питань.

За інформацією відділу взаємодії з органами місцевого самоврядування Ніжинської РДА