back

Григорій Ковтун провів розширену нараду

08 квітня 2024

8 квітня начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун провів розширену нараду з керівниками структурних підрозділів РДА.

На нараді були розглянуті актуальні питання життєдіяльності району. Керівники відділів у порядку контролю звітували за напрямками своєї роботи про стан справ у підпорядкованих сферах діяльності.

Начальник фінансового відділу райдержадміністрації Світлана Алемша проінформувала присутніх, що станом на 1 січня 2024 року залишки коштів по загальному фонду місцевих бюджетів склали 430,0 млн грн. За три місяці поточного року 16 територіальних громад здійснили їх перерозподіл, відповідно до Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення підтримки обороноздатності держави та розвиток оборонно-промислового комплексу України», яким встановлено куди громади можуть спрямувати вільні залишки місцевого бюджету в умовах воєнного стану. Районний бюджет та бюджети 14 громад спрямували 36,2 млн грн на видатки, пов’язані   зі збройною агресією рф  проти України. Так Ніжинська РДА та  Лосинівська сільська рада направила 100% розподілених вільних залишків на зазначені потреби, Крутівська сільська рада – 94,4%, Новобасанська сільська рада – 61,9%.

Начальник відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, енергетики та захисту довкілля РДА Олег Жадько зазначив, що станом на 05.04.2024 з 1043 пошкоджених та знищених об’єктів до Реєстру пошкодженого та знищеного майна  внесено 571 об’єкт (55%).  Всього по району надійшло 189 заяв на отримання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна  внаслідок бойових дій, спричинених збройною агресією рф, з яких по 139 заявах нарахована компенсація.

З 47 заяв на отримання компенсації за знищені об’єкти нерухомості по 28 заявам (60%) сформовано «Житлові сертифікати» на суму 33,6 млн грн.

Про стан проведення весняно-польових робіт в районі доповів начальник відділу економічного та агропромислового розвитку, транспорту та зв’язку Вадим Шелест. За його словами вже засіяно 3 тис. га ярими культурами.

За результатами наради були дані доручення.