back

Відбулось навчання щодо комунікації з військовими, які повернулись із зони бойових дій

04 квітня 2024

У Ніжинській РДА відбулось перше заняття на тему «Комунікація з військовими, які повернулись із зони бойових дій» за ініціативи Міжнародної асоціації психологів та тренерів-експертів.

Перший заступник голови Ніжинської РДА Інна Горобей відкрила навчальний курс та зазначила: «Війна принесла випробування у наше життя. Втім наш вибір – вистояти, перемогти й відродитися. А для цього нам потрібна психологічна стійкість – індивідуальна і колективна. Це те уміння, яке дозволить пройти крізь усі випробування, зберігаючи, відновлюючи при цьому психічне здоров’я, особистісну цілісність, соціальні зв’язки. В умовах війни звичайний спосіб життя зазнає значних змін. Терапія та психологічна підтримка допомагає людям адаптуватися до нових умов, розвивати стратегії подолання стресу та зберігати психічне здоров'я».

Психолог-консультант з кризових станів Ірина Савченко та керівник Чернігівського осередку Міжнародної асоціації психологів та тренерів-експертів Людмила Подзиваловська ознайомили фахівців Ніжинської РДА та управління соціального захисту населення Ніжинської РДА з основними комунікативними навичками та підходами в спілкуванні з військовими, ветеранами та членами їх родин.  А також проконсультували щодо надання першої психологічної допомоги населенню в разі виникнення найпоширеніших стресових станів під час тих чи інших подій у житті людини.