back

Робота по ліквідації наслідків снігопаду на Ніжинщині

27 березня 2013

23 березня голова районної державної адміністрації В.Л. Другаков провів засідання оперативного штабу з надзвичайних ситуацій, на якому обговорили питання координації роботи комунальних служб, транспорту та зв’язку щодо ліквідації наслідків снігопаду. Голова райдержадміністрації доручив керівникам відповідних підприємств та організацій вжити заходів щодо нормалізації руху на автошляхах району, розчищення доріг у населених пунктах, а також забезпечити роботу установ, що відповідають за життєдіяльність територіальних громад району.

Кожного дня, починаючи з 23 березня, штаб працював в режимі охоплення кожного напрямку, узгоджуючи можливості реального забезпечення проїздів дорожніми організаціями та с\г підприємствами з метою перекривання певних напрямків автошляхів, де не взмозі провести розчищення або дорожні організації або окремі с\г підприємства.

Координував та організовував роботу дорожніх організацій та с\г підприємств заступник голови райдержадміністрації А.В.Пономаренко.

З 23 по 25 березня кожного дня були задіяні понад 35-37 одиниць снігоочисної техніки.

26 березня працювало 27 одиниць техніки, з яких 5 – забезпечили посипання автошляхів протяжністю 85 км.

Вертіївська ДЕД тримала під контролем державну автодорогу М-02 та напрямок Ніжин-Куликівка до кордону.

Філія «Ніжин-райавтодор» вела роботи по розчищенню від снігу автошляху в напрямку м.Прилуки та від с.Талалаївка до кордону Ічнянського району через с.Безуглівку, а також від Ніжина до кордону Носівського району через с.Кропивне. Решта всіх автошляхів району розчищались технікою сільгосппідприємств та протягом 2-х днів було задіяно 1 одиницю авіазагону МНС.

На сьогоднішній день ще тривають роботи по розчищенню вулиць в окремих населених пунктах.