back

Круглий стіл для класних керівників

27 березня 2013

Проблема дитячої безпритульності та бездоглядності – це віддзеркалення негараздів проблем сім’ї. Феномен дитячої бездоглядності та безпритульності не може залишати байдужим жодного свідомого громадянина, оскільки у фізичній та моральній занедбаності дітей криється джерело небезпеки для розвитку та майбутнього суспільства, його здоров'я та моральності.

Ця проблема зібрала 22 березня 2013 року у Сальнянській ЗОШ класних керівників для проведення засідання круглого столу на тему: «Проблеми дитячої бездоглядності». Ініціатором проведення цього заходу виступив Ніжинський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. На засіданні круглого столу були обговорені актуальні питання щодо стану дитячої бездоглядності та безпритульності, запобігання правопорушенням серед дітей, вжиття відповідних заходів щодо влаштування дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, до закладів соціального захисту, а також активізації взаємодії школи та центру соціальних служб. Розглянули причини виникнення дитячої бездоглядності та шляхи її подолання.

Дитяча бездоглядність – найкоротший шлях до злочинності. Тому акцент зробили на тому, що учням необхідно отримувати правові знання, як під час навчального процесу так і в позаурочний час. Відмітили позитивну роль інтерактивних ігор в напрямку запобігання дитячої бездоглядності та злочинності.

Дійшли висновку що з дітьми, відносно яких надійшли повідомлення з правоохоронних органів необхідно проводити спільну виховну профілактичну роботу, спрямовану на соціальну адаптацію дітей та недопущення їх повернення на злочинний шлях, обстежувати житлово-побутові умови проживання дітей, контролювати їх зайнятість.

За інформацією Ніжинського районного ЦСССДМ