back

Пошук кандидатів у патронатні вихователі

28 лютого 2024

Кожна дитина має повне право бути захищеною, виховуватися в сім'ї, відчувати батьківську любов,  опіку та турботу. Але іноді виникають такі умови,  коли сім'я перебуває у складних життєвих обставинах і як результат – дитина  тимчасово не може проживати разом з батьками. Тоді на допомогу біологічним батькам приходять патронатні вихователі.

27 лютого 2024 року, начальник служби у справах дітей Ніжинської райдержадміністрації Людмила Марченко відвідала Комарівську громаду та взяла участь у проведенні заходу  для 22 потенційних кандидатів у патронатні вихователі.

Учасників заходу ознайомили з механізмом впровадження послуги патронатного вихователя, який забезпечить право дитини, що за певних причин не може залишатись з біологічними батьками, проживати в умовах «тимчасової» сім’ї, а не притулку. Під час бесіди було обговорено критерії відбору кандидатів у патронатні вихователі, особливості створення та фінансування патронатних сімей.

Оскільки надання послуг з патронату над дитиною є різновидом  тимчасової зайнятості (здійснюється сплата єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за патронатного вихователя) і, відповідно, зараховується до стажу, цей шляхетний вчинок також може стати видом зайнятості для безробітних громадян нашого району.

За додатковою інформацією з питань надання послуги патронату над дитиною  звертайтеся:

- до Служби у справах дітей Ніжинської райдержадміністрації за адресою: пл.імені Івана Франка, 1, кабінет 14-15, м.Ніжин, тел.04631-2-53-80;

- до служб у справах дітей за місцем свого фактичного проживання.

 

За інформацією служби у справах дітей райдержадміністрації