back

Діджиталізація, а також активне залучення місцевої влади до реінтеграції ветеранів - у пріоритетах нової політики Мінветеранів

26 лютого 2024

Діджиталізація, а також активне залучення місцевої влади до реінтеграції ветеранів – у пріоритетах нової політики Мінветеранів.

Про це повідомив виконуючий обов’язки Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун під час форуму “Україна. Рік 2024”.

“Серед головних пріоритетів – діджиталізація ветеранських послуг. Є-Ветеран – всі послуги в смартфоні і доступні в “один клік”. Є розуміння і головне – глобальне бажання зробити це. Буде ухвалений єдиний стандарт надання послуг ветеранам за принципом “єдиного вікна” в ЦНАПах. Ми посилимо залученість представників органів влади на місцях та громадах до реалізації ветеранської політики. Майже чверть ветеранів говорить про відчуття байдужості представників органів місцевої влади до проблем ветеранів. І ми маємо змінити цю практику”, – зазначив очільник Міністерства.

Також важливою частиною роботи команди Мінветеранів Олександр Порхун назвав політику памʼяті – вшанування чеснот і звитяги полеглих Героїв.

“Я говорю про Національне військове меморіальне кладовище. Майбутні покоління українців мають розуміти ціну свободи, мають знати і пам’ятати завдяки кому вони живуть у вільній і незалежній Україні”, – наголосив він.

За інформацією “Урядового порталу”