back

Профілактична акція «Туберкульоз: людство під знаком біди»

26 березня 2013

24 березня за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров'я відзначають День боротьби з туберкульозом. Туберкульоз займає особливе місце серед соціальних і медичних проблем людства. Адже це - інфекційна хвороба, яка поширюється повітряно-крапельним шляхом, тому небезпечна для всіх без винятку людей, незалежно від їх соціального становища, матеріального статку, способу життя, віку, статі та інших відмінностей. Щороку хворих на туберкульоз помирає 10-11 тисяч, що становить більше 30 осіб на день. Статистика свідчить про те, що в Україні щодня реєструється 82 нових хворих на туберкульоз, а 30 - помирає. Небезпека сучасної епідемії полягає в тому, що більшість людей серйозно не сприймають наслідки даної хвороби.

У рамках спеціалізованого формування «Мобільний консультаційний пункт соціальної роботи» 20.03. – 22.03.2013 року спеціалісти та фахівці із соціальної роботи Ніжинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організували та провели профілактичну акцію «Туберкульоз: людство під знаком біди» до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом. Мета акції – пропаганда здорового способу життя та профілактика соціально – небезпечних хвороб, зокрема туберкульозу. На базі Крутівської, Перебудівської, Безуглівської, Липоворізької, Гр-Іванівської, Великокошелівської, Галицької, Бурківської, Вертіївської ЗОШ І-ІІІст.

Під час акції учнівська молодь отримала інформацію про шляхи зараження та розповсюдження захворювання, дізналась про симптоми туберкульозу, а також про те, що дотримуючись необхідних запобіжних заходів, можна убезпечити себе від зараження. З метою визначення рівня обізнаності учнів-старшокласників щодо туберкульозу проведено анкетування, продемонстровано відеофільм «Туберкульоз – біла чума» та розповсюджено листівки «Туберкульоз можна вилікувати». Піклуватися про своє здоров'я - завдання кожного, адже туберкульоз - це одна з тих хвороб, яку легше попередити, аніж потім тривалий час лікувати! Такого висновку дійшли учасники акції.

За інформацією Ніжинського районного ЦСССДМ