back

Відбулось чергове засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб

10 листопада 2023

10 листопада відбулося друге засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Ніжинській районній військовій адміністрації. Перед зібранням з актуальною інформацією виступив начальник управління соціального захисту населення районної державної адміністрації Володимир Другаков.

Він наголосив на важливості співпраці Рад ВПО з місцевою владою, адже органи місцевого самоврядування повинні взаємодіяти з ними та спільно шукати рішення у вирішенні проблем внутрішньо переміщених осіб.

На засіданні обговорювалася ситуація, яка склалася з внутрішньо переміщеними особами в Ніжинському районі на сьогодні,  питання надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, з урахуванням змін до законодавства, співпраці з об’єднаними територіальними громадами щодо підтримки даної категорії населення, а також було наголошено про важливість роботи волонтерів, благодійних організацій та фондів щодо надання допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Метою Ради є  створення ефективної платформи для координації зусиль між владою та громадськістю, з метою забезпечення внутрішньо переміщеним особам доступу до життєво важливих послуг, житла, освіти та можливості для самореалізації. Головним завданням є сприяння у реалізації регіональної політики у сфері забезпечення та захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб, сприяння діяльності територіальних громад у розвитку ефективних механізмів їх адаптації та інтеграції.