back

Робота пунктів незламності на території Ніжинського району

23 лютого 2024

Сьогодні, 22 лютого, заступник голови Ніжинської районної державної адміністрації Анатолій Власенко перевірив роботу пунктів незламності на території Носівської територіальної громади.

Відповідно до пункту 2 Порядку організації та функціонування пунктів незламності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 грудня 2022 року №1401 під пунктом незламності необхідно розуміти приміщення будівлі (споруди) або спеціально зведений намет, або транспортний засіб, які передбачені для тимчасового перебування людей та в яких створено і підтримуються умови, мінімально необхідні для збереження життя і здоров’я населення у разі порушення сталої роботи систем життєзабезпечення.

Відповідно до протоколу №1 засідання Чернігівського обласного штабу з питань розгортання та організації роботи пунктів незламності від 28.09.2023 року з 01 жовтня 2023 року  на території Чернігівської області розгорнуті пункти незламності.

На території Ніжинського району функціонує 63 пункти незламності, з них фактично діючі – 61, знаходяться у режимі готовності до відкриття – 2 (намети  за адресами вул. Станіслава Прощенка 40, м. Ніжин та вул. Олександра Мацієвського 12, м. Ніжин). Пункти незламності працюють згідно графіків роботи, але у разі відсутності електропостачання протягом 3 годин готові перейти на цілодобовий режим роботи.

Загалом пункти незламності готові прийняти 4795 відвідувачів та мають матеріально-технічні ресурси для забезпечення безперебійної роботи. Всі пункти незламності забезпечені генераторами, запасами води, аптечками та мають автономні джерела тепла, які не потребують електроенергії (булер’яни, твердопаливні котли, газові обігрівачі). Слід зазначити, що на 5 пунктах незламності відсутнє підключення до інтернету пасивною оптичною мережею (PON), але є можливість підключення до мобільного інтернету 4G. Пандусами облаштовані 34 пункти незламності з 63. Запаси паливно-мастильних матеріальних для забезпечення безперебійної роботи пунктів незламності створені та будуть поповнюватись у разі потреби.

Найбільше пунктів незламності на території Ніжинської міської ради (12), Носівської міської ради (7), Бобровицької міської ради (6), Бахмачської міської ради (4), Новобасанської сільської ради (4), Плисківської сільської ради (4), Комарівської сільської ради (4).

Інформація про пункти незламності відображається в мобільному додатку Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (Дія).