back

Про забезпечення оборони, безпеки, громадського порядку говорили на нараді в РВА

22 січня 2024

Начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун провів нараду з керівниками структурних підрозділів РВА, на якій обговорили стан забезпечення оборони, безпеки, громадського порядку, життєдіяльності населення Ніжинщини в умовах військової агресії.

Начальник відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, енергетики та захисту довкілля Олег Жадько доповів про стан реалізації в районі державної Програми «єВідновлення». Станом на 22 січня 2024 року надійшло 162 заяви на отримання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна. По 114 заявам вже нараховано компенсації. На отримання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна надійшло 42 заяви. По 26 заявах сформовано «Житлові сертифікати» на суму 29,454 тис грн.

Валентина Полуда, начальник відділу культури, освіти, сім’ї, молоді та спорту, розповіла про створення безпечних умов для учасників освітнього процесу, облаштування споруд цивільного захисту та співпрацю закладів освіти громад з благодійними організаціями та фондами. Зокрема у 2023 році на облаштування безпечних умов навчання громадами було використано 19,9 млн грн з місцевих бюджетів, 33 млн грн спонсорських коштів та 7,1 млн грн субвенцій з державного бюджету.

На території району діє 17 ЦНАПів, в яких працює 69 адміністраторів та 21 реєстратор. Про це присутнім доповів Вадим Шелест, начальник відділу економічного та агропромислового розвитку, транспорту та зв’язку.

Григорій Ковтун наголосив на необхідності більш активної комунікації з органами місцевого самоврядування. Зокрема, на необхідності поліпшити швидкість отримання інформації від місцевої влади, особливо даних критичного значення.