back

Григорій Ковтун: ми повинні створити умови для розвитку спорту у кожній громаді району

19 січня 2024

Начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун провів робочу нараду з заступниками та відповідальними фахівцями відділу культури, освіти, молоді та спорту щодо проведення Всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» серед учнів закладів загальної середньої освіти району в 2023-24 навчальному році.

Слід зазначити, що у грудні 2023 року-січні 2024 року в межах окремих закладів загальної середньої освіти громад району проходить І (шкільний) етап змагань, метою якого є виявлення найсильніших учасників та формування команд закладів загальної середньої освіти з 5 видів спорту: баскетболу, волейболу, футзалу, спортивного орієнтування та черліденгу.

У наступному, ІІ етапі, команди-переможниці зі шкіл будуть змагатись за першість в межах своєї територіальної громади. Цей етап розпочнеться у лютому і триватиме до кінця березня 2024 року.

Григорій Ковтун дав доручення максимально сприяти проведенню даних змагань та наголосив на дотриманні безпекових заходів в умовах дії на території України воєнного стану у зв’язку з триваючою збройною агресією російської федерації проти України.

«Ці змагання є особливими, бо покликані популяризувати серед учнів здоровий спосіб життя, та максимально залучити їх до регулярних занять фізичною культурою та спортом. А також створити умови для розвитку спорту у кожній громаді району», - акцентував Григорій Ковтун.

 

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю