back

Звернення начальника Ніжинської районної військової адміністрації Григорія Ковтуна з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня 2023

Сьогодні Україна вшановує ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. В цей день ми згадуємо тисячі пожежників, будівельників, військових, правоохоронців, медиків, працівників станції. Завдяки їх роботі вдалося подолати наслідки катастрофи.

Аварія на ЧАЕС стала уроком для всього світу і показала, наскільки високою може бути ціна прорахунку.  Тисячі жителів нашого району з перших днів самовіддано рятували людей від цієї катастрофи.

На жаль, багатьом учасникам тих подій довелося заплатити за це велику ціну. Щоб врятувати наступні покоління, деякі з них пожертвували власним здоров'ям, а інші – життям. Вічна пам'ять тим, кого забрала страшна трагедія. Ваша самопожертва та відважний вчинок ніколи не будуть забуті!

Подвиг ліквідаторів аварії на ЧАЕС назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

З повагою

начальник Ніжинської районної військової адміністрації               Григорій КОВТУН