back

Про надання субсидій на тверде паливо та скраплений газ.

21 березня 2013

Повідомляємо населенню Ніжинського району, що робота з призначення субсидії готівкою на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива продовжується.

Для призначення житлової субсидії громадянин, особа якого посвідчується паспортом, подає такі документи:

• заяву (заява заповнюється власником будинку);

• декларацію про доходи і майновий стан осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку);

• довідку про склад сім’ї;

• довідки про доходи кожної зареєстрованої особи, якими підтверджується інформація про доходи, яка була надана у декларації.

При спрощеному порядку надання населенню субсидій пенсіонерам не потрібно надавати довідки про розмір пенсії – інформацію про їх пенсію управління праці та соціального захисту населення отримує з управління Пенсійного фонду. Але якщо пенсіонер має паї – необхідно подати до управління довідку про доходи, тобто виплату по паях, а якщо звернення вперше – потрібно подати ксерокопію державних актів та договорів оренди на них.

Субсидія на придбання твердого палива та скрапленого газу призначається на основі річного сукупного доходу за минулий рік зареєстрованих осіб, а призначення субсидії проводиться на поточний календарний рік.

Громадянин несе відповідальність за надані відомості про доходи, майно, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на призначення субсидії та на визначення її розміру (п. 13 Порядку призначення та надання населенню субсидій).

Необхідною умовою для призначення субсидії є зайнятість усіх зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, тобто зареєстровані працездатні громадяни повинні працювати або навчатись, чи перебувати в центрі зайнятості на обліку, як такі, що шукають роботу.

Також право на субсидію мають громадяни:

- які доглядають за дітьми до досягнення ними трирічного віку;

- які доглядають за дітьми, що потребують догляду протягом часу, визначеному у медичному висновку лікувально-консультативної комісії, але не більше, як до досягнення ними 6-річного віку;

- які мають трьох і більше дітей віком до 16 років і доглядають за ними;

- які доглядають за інвалідами 1 групи або дітьми-інвалідами віком до 18 років, або інвалідами 1 чи 2 групи внаслідок психічного розладу, а також за особами, які досягли 80-річного віку, а також фізичні особи, які надають соціальні послуги.

Як розраховується субсидія ?

Приклад

У житловому будинку з пічним опаленням і зареєстрованою газобалонною установкою проживає сім’я з 1 чоловіка-пенсіонера, який не користується пільгами. При розрахунку субсидії враховується по нормам: 2т твердого палива, 2 балони скрапленого газу на домогосподарство та фактичне середньомісячне використання електроенергії 75 кВт. Загальний розмір плати становить 2246,66грн. Річний сукупний дохід сім’ї за попередній рік (пенсія, доходи від земельної ділянки та від паю) становить 12120,00 грн.

Визначається обов’язкова плата – 10% сукупного доходу 1212,0 грн. (12120,00грн.х 10%=1212,0грн.). Цю суму пенсіонер спроможний сплатити за тверде паливо, скраплений газ та електроенергію протягом року. Розмір субсидії на придбання твердого палива, скрапленого газу та електроенергію становитиме: 2246,66 грн. - 1212,0 грн. = 1034,66 грн. на рік.

Для отримання більш повної інформації необхідно звернутись до управління праці та соціального захисту населення – відділ адресних соціальних виплат, телефони: 2-01-98, 2-40-92.

Т. В. Барило – начальник відділу адресних соціальних виплат УПСЗН