back

На нараді в РВА обговорили стан ліквідації наслідків негоди

30 листопада 2023

Сьогодні, 30 листопада, начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун провів робочу нараду з керівниками окремих структурних підрозділів РДА.

Під час наради обговорили поточну ситуацію в районі та стан ліквідації наслідків негоди.

Начальник відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, енергетики та захисту довкілля Олег Жадько поінформував про ситуацію на дорогах району. За його словами, дороги на Ніжинщині у проїзному стані. Через негоду 27 листопада заблокованими були автомобільні дороги поблизу населених пунктів: Мала Кошелівка, Новий Биків, Станція Лосинівська, Погребець та Галиця.  Станом на 29.11.2023 всі дороги розчищені. Над подоланням наслідків снігопаду працювало 136 одиниць техніки.  

Сьогодні  піщано-сольовою сумішшю обробляються дороги:

- Носівка  – Лосинівка – Велика Дорога з під'їздом до ст. Лосинівка; 

- Ніжин  – Мала Кошелівка;

- Піски  – Фастівці  – Більмачівка – Парафіївка;

- Талалаївка  – Лосинівка – Сальне  – Шняківка; 

- Бахмач  – Часниківка.

Начальник відділу економічного та агропромислового розвитку, транспорту та зв’язку Вадим Шелест розповів, що з державного бюджету виділено 49065 тис. грн на реалізацію 11 проєктів: 9 –  вже реалізуються, по 2 –  проходять тендерні процедури.

Також начальнику Ніжинської РВА доповіли про організацію навчального та виховного процесу в закладах освіти району та про проведення масових заходів у громадах.