back

Президент України: «Буде модернізовано 70% спортивних майданчиків»

21 березня 2013

У 2013-2014 роках буде модернізовано 70% спортивних майданчиків, які знаходяться у школах та садочках. Оновлення застарілих спортивних майданчиків сприятиме залученню дітей до занять фізичною культурою та спортом, а також популяризації здорового способу життя.

Також буде проведено Національний турнір шкільних баскетбольних команд до Євро-2015. Проведення такого турніру сприятиме популяризації серед дітей і молоді спорту та здорового способу життя. Учансиками змагань стануть близько 10 тис. шкільних баскетбольних команд. Відбудеться майже 8 тис. баскетбольних зустрічей, які визначать переможців усіх районних і міських змагань. На наступному етапі визначаться 32 кращі шкільні команди України, які і розіграють кубок. Регіональні фінали планується провести у спортивних комплексах, підготовлених до фіналу чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року. (Стенограма підсумкової прес-конференції Президента України В. Ф. Януковича).офіційний сайт Президента України

В закладах освіти Ніжинського району функціонують 11 спортивних залів та 11 пристосованих приміщень, а також 66 шкільних спортивних майданчиків, які потребують реконструкції та дообладнання.

Протягом 2012 року на капітальний ремонт двох спортивних залів (Данинська ЗОШ 1-3 ст., та Шатурський ЗНВК «ЗНЗ-ДНЗ» 1-2 ст.) народний депутат України І.І.Куровський виділив близько 226 тис. грн. За спонсорські кошти на 22,3 тис.грн. придбано спортивне обладнання та інвентар.

У 2013 році за умови достатнього фінансування облаштування шкільних спортивних майданчиків продовжиться.