back

З Днем Гідності та Свободи!

21 листопада 2023

Шановні мешканці Ніжинського району!

Цього дня ми відзначаємо День Гідності та Свободи.

Ця дата для нас усіх непересічна, адже нагадує всім, що в визначальні часи головне та вирішальне слово завжди буде за українським народом. Міць нашого народу та дух свободи є надійним дороговказом для нашої національної ідентичності.

Зміни, які відбулися після двох українських революцій в 2004 та 2013 роках –  колосальні, бо вони стали рушійною силою для виникнення абсолютно нової свідомості українців.

За час війни всі ми добре зрозуміли, що єдність українського народу, злагоджена спільна робота – це не міф, а реальність.

Разом ми готові захищати нашу незалежність, територіальну цілісність, свободу слова та думки, рівність, повагу, людську гідність та верховенство права.

Ми –  вільний духом народ і пишаємось цим. Але за нашу свободу ми заплатили й продовжуємо платити непомірно високу ціну.

На жаль, незалежність і свобода цього вимагають постійно.  І кожен, хто живе у вільній Україні має пам’ятати про це. Адже саме завдяки самопожертві наших воїнів ми можемо жити в вільній країні.

Усі ми маємо усвідомлювати, що гідність, свобода та незалежність – це найбільший скарб нашого народу, який ми маємо боронити, не дивлячись ні на які перешкоди.

І я впевнений, що ми не втратимо наше надбання, бо всі українці, не залежно від статі, мови, культури та віросповідання, об’єднались у єдиний злагоджений механізм і готові разом виборювати свої права та відвойовувати Україну.

 

Разом до Перемоги! Слава Україні!

Начальник Ніжинської районної військової адміністрації

Григорій Ковтун