back

На нараді у РВА обговорювали як захистити критичну інфраструктуру

14 листопада 2023

Сьогодні, 14 листопада, на нараді, яку провів Григорій Ковтун, начальник Ніжинської районної військової адміністрації, обговорювали як захистити енергетичні об’єкти під час можливих блекаутів.

У вересні цього року Кабінет Міністрів України затвердив Національний план захисту та забезпечення безпеки та стійкості критичної інфраструктури. Згідно з цим документом кожен регіон повинен впроваджувати заходи, які сприятимуть постійній роботі об’єктів критичної інфраструктури, забезпечать захист від загроз та безперебійне надання життєво важливих послуг населенню. План розрахований на три роки.

«Цей план – це дорожня карта для кожного відповідального керівника, документ, в якому зазначені конкретні заходи для захисту об’єктів. Ним  передбачена розробка заходів захисту щодо різних видів загроз та визначення відповідальних осіб за організацію захисту. А отже, органи місцевого самоврядування повинні під час формування місцевих бюджетів передбачити кошти, необхідні для виконання заходів Національного плану»,  – наголосив Григорій Ковтун.

Також під час наради мова йшла про організацію роботи Пунктів Незламності. На сьогодні в районі облаштовано 63 Пункти Незламності, які перевірені, забезпечені паливно-мастильними матеріалами для роботи до семи діб в автономному режимі у разі блекауту.