back

Проведено семінар із головними бухгалтерами підприємств, установ та організацій

20 березня 2013

27 лютого 2013 року на базі Ніжинської міжрайонної виконавчої дирекції Чернігівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності за адресою: м.Ніжин, вул.Богушевича, 6А/3 відбувся семінар із головними бухгалтерами підприємств, установ та організацій бюджетної сфери.

Мета семінару – підвищення якості опрацювання бухгалтерією листів непрацездатності, налагодження своєчасності проходження документу від подачі застрахованою особою до нарахування і подання заяви-розрахунку до Фонду та забезпечення своєчасності виплати матеріального забезпечення застрахованим особам, підготовка до літньої дитячої оздоровчої компанії та правильність забезпечення застрахованих осіб путівками для санаторно-курортного лікування.

На семінарі було розглянуто низку питань, а саме:

1.Порядок призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності, по вагітності і пологах та виплат на поховання комісією із загальнообов"язкового соціального страхування.

2.Підстави для відмови в оплаті допомоги.

3.Визначення страхового стажу для оплати допомоги по тимчасовій непрацездатності.

4.Дотримання "Порядку обчислення середньоденної заробітної плати (доходу) для розрахунку виплат за загальнообов"язковим державним соціальним страхуванням" від 26.09.2001 року №1266 зі змінами та доповненнями при розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності та допомоги по вагітності та пологах.

5.Порядок подачі заяв-розрахунків бухгалтерією страхувальників до Фонду.

6.Дотримання своєчасності виплати матеріального забезпечення.

7.Порядок виправлення помилок, допущених при нарахуванні допомог.

8.Проведення підготовки до літньої дитячої оздоровчої компанії 2013 року.

9.Правильність забезпечення застрахованих осіб санаторно-курортним лікуванням.

У ході проведення семінару були розглянуті типові порушення, виявлені під час проведення планових перевірок та надані роз"яснення щодо їх усунення.

Підводячи підсумки, бухгалтери підприємств, установ та організацій відзначили актуальність розглянутих питань на семінарі. Для підвищення якості роботи та своєчасності надання матеріального забезпечення дані семінари будуть проводитися спеціалістами дирекції два рази на місяць з іншими страхувальниками.

Світлана Прокопець,

головний бухгалтер Ніжинської міжрайонної виконавчої дирекції