back

Григорій Ковтун: бюджетні кошти - це завжди відповідальність

27 жовтня 2023

Начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун провів робочу нараду під час якої обговорили ряд важливих тем.

  • Зважаючи на зниження температур 11 жовтня було видано розпорядження начальника Ніжинської РВА про початок опалювального сезону. Відповідні рішення були прийняті в кожній громаді району.
  • Посилення захисту об’єктів критичної інфраструктури району від терористичних ударів російських окупантів. Обговорили потребу у будівельних матеріалах та техніці для забезпечення належного рівня захисту. Напередодні зими забезпечення належного рівня усіх складових захисту таких об’єктів – інженерного, фізичного, протиповітряного – є одним з пріоритетів.  
  • Відновлення та розвиток соціальної інфраструктури громад та облаштування безпечних умов у закладах освіти району. На це  з державного бюджету виділено 49,1 млн грн на  реалізацію 11 проєктів. По восьми проєктах ведуться роботи. Заключено договір на придбання сміттєвоза для КП «Носівка-Комунальник» Носівської міської ради. По двох проєктах проводиться корегування ПКД.
  • Переважно джерелами надходжень до місцевих бюджетів залишається ПДФО, плата за землю та єдиний податок. Пріоритетні напрямки формування бюджетів громад на 2024 рік – це оборонні цілі, допомога Збройним Силам України, соціальний захист ветеранів та членів їх родин, облаштування укриттів.  

«Бюджетні кошти – це завжди відповідальність. Але перш за все – це відповідальність перед жителями громад, які сьогодні захищають суверенітет і незалежність нашої держави, відповідальність перед їх родинами. Про це повинні пам’ятати абсолютно всі керівники громад. Тому основні фінанси в 2024 році повинні спрямувати на допомогу ЗСУ та соціальну підтримку ветеранів та їх родин. Бюджетна політика повинна бути виважена та відповідальна. Це завжди вимагало суспільство, а особливо під час війни»,  –  наголосив Григорій Ковтун.