back

РАЙОННИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ СТАВ КРАЩИМ В ОБЛАСТІ

18 березня 2013

У 2012 році Ніжинський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді працював над створенням умов для надання адресних соціальних послуг найуразливішим категоріям населення безпосередньо в територіальних громадах. Його діяльність була спрямована на вирішення проблем дітей, молоді та сімей, створенні умов для їх життєдіяльності та забезпеченні їм соціальних гарантій.

У продовж 2012 року спеціалістами центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надано 20000 індивідуальних та 11608 групових послуг 3984 клієнтам. У порівнянні з 2011 роком відбулось значне збільшення кількості клієнтів, це обумовлене введенням у штат центру фахівців із соціальної роботи, проведенням низки заходів соціально-просвітницького, профілактичного характеру, залученням до оперативного і комплексного вирішення соціальних питань різних категорій населення територіальних громад району.

Завчасне виявлення сімейних криз та надання необхідної допомоги у вирішенні родинних проблем, збереження середовища для дитини, запобіганню вилученню дітей із сімей, надання допомоги соціально неадаптованому подружжю в набутті навичок відповідального батьківства та пошуку власних ресурсів для самостійного розв’язання життєвих проблем сім’ї, термінове реагування на випадки жорстокого поводження з дітьми, насильства – такі завдання стоять перед спеціалістами та фахівцями із соціальної роботи центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

На виконання соціальних ініціатив Президента змінюється перехід від інспекційних форм роботи із сім’єю до надання підтримуючих соціальних послуг, а центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді стає помічником для кожної родини, яка потребує допомоги.

За підсумками роботи центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді області у 2012 році Ніжинський районний ЦСССДМ зайняв 1 місце, за що був нагороджений грамотою Чернігівського обласного ЦСССДМ та цінним подарунком.