back

Щодо змін до порядку надання одноразової грошової допомоги постраждалим від підриву Каховської ГЕС

18 серпня 2023

Доводимо до  відома громадян які постраждали від підриву Каховської ГЕС, що постановою Кабінету Міністрів від  8 серпня 2023 року №825 «Про внесення зміни до пункту 8 Порядку надання одноразової матеріальної грошової допомоги постраждалому населенню внаслідок підриву Російською Федерацією греблі Каховської гідроелектростанції» подовжено до 31 жовтня 2023 року (включно) термін прийому заяв на виплату одноразової матеріальної грошової допомоги постраждалому населенню внаслідок підриву Російською Федерацією греблі Каховської гідроелектростанції у розмірі 5000 гривень.

 

Постраждалими визнаються ті особи, які – на момент виникнення надзвичайної ситуації, –

  • проживали/були зареєстровані/задекларовані в населених пунктах, що розташовані в районах підтоплень Миколаївської та Херсонської областей. Перелік населених пунктів, що розташовані в районах підтоплень разом із переліком вулиць та адрес (за можливістю) затверджується Миколаївською та Херсонською обласними військовими адміністраціями
  • перемістилися після 06 червня 2023 р. з тимчасово окупованих російською федерацією територій Миколаївської та Херсонської областей,  які розташовані в районах підтоплень зазначених регіонів.

Для того, щоб отримати допомогу, постраждалому  достатньо  подати відповідну заяву до органу  соціального захисту населення особисто або через  уповноважених осіб органів місцевого самоврядування за місцем проживання.

З документів необхідно пред’явити:

  • документ, що посвідчує особу, або є-Документ,
  • документ, що підтверджує реєстраційний номер облікової картки платника податків,
  • для дітей – свідоцтво про народження дитини або е-свідоцтво про народження. Інформація про неповнолітню дитину включається до заяви одного з батьків.
  • довідка із зазначенням поточного рахунку в установі банку (ІВАN).