back

Відбулися збори Колісниківської територіальної громади.

15 березня 2013

14 березня відбулись загальні збори громадян (схід) у селі Колісники, на які зібралося близько 30 жителів громади.

Жителі заслухали звіт сільського голови А.П.Рибки про виконання Програми соціально-економічного розвитку населеного пункту у 2012 році та основні завдання на 2013 рік. Зокрема, занепокоєння викликає демографічна ситуація, що склалася. Адже за минулий рік в межах територіальної громади померло 20 чоловік, а народилося лише троє. Крім того є тенденція до постійного зменшення поголів’я ВРХ. Та не зважаючи на це, громада продовжує ефективно діяти та жити.

Позитивно висловлювався Анатолій Петрович про роботу об’єктів соціальної сфери - Колісниківської школи, клубів у селах Колісники та Григорівка, ФАПів, 2-х бібліотек. Всі ці установи діютьі мови про їх закриття чи реорганізацію немає. Тож життя села продовжується.

Крім того на даних територіях працює 4 сільськогосподарських товариства, які арендують тут землі. Це: ТОВ "Дружба Нова", ТОВ "Ніжин Агро", ФГ "Любава", ФГ "Ніжинське". Всі ці товариства постійно надають допомогу об’єктам соціальної сфери, та і взагалі не відмовляють у допомозі при вирішенні найрізноманітніших проблем громади. Слід зазначити, що орендна плата за землю цими товариствами сплачується вчасно і на сьогодні ведуться переговори з районною владою про можливість проведення нових соціальних проектів, які будуть спрямовані на покращення життя громади. Це підтвердив управляючий регіональним відділенням ТОВ «Ніжин Агро» М.В.Максименко, який також звітував перед жителями села.

За 2012 рік багато зроблено і для благоустрою територіальної громади. Розчищенно стихійні сміттєзвалища і робота в цьому напрямку продовжується; виконано ямковий ремонт дороги по вул. Леніна; розпочалися роботи по забезпеченню вуличного освітлення; замінено електроопори; почали будувати огорожу на кладовищі с.Колісники.

Та найбільш значимою проблемою на даний час залишається будівництво підвідного газопроводу до села Григорівка, яке було розпочато дуже давно але з різних причин призупинено. На даний момент питання вирішується і знаходиться на контролі районної влади. Про це говорили голова райдержадміністрації В.Л.Другаков та голова районної ради О.В.Бузун. Вони запевнили, що найближчим часом це питання буде вирішено остаточно.

Заступник голови райдержадміністрації, начальник управління агропромислового розвитку РДА С.А.Батрак у своєму виступі розповів про державні дотації для власників великої рогатої худоби і висловив сподівання, що саме це сприятиме появі нової тенденції, а саме - збільшення поголів’я ВРХ.

Заступник начальника управління держкомзему в Ніжинському районі Н.М.Хоменко пояснила присутнім процедуру отримання витягу з державного реєстру прав на нерухоме майно, якими тепер замінено державні акти.

Крім того, в обговоренні питань взяли участь дільничний інспектор І.Г.Бувайлик та депутат районної ради В.В.Скрипка.

Підводячи підсумок усьому сказаному, голова райдержадміністрації В.Л. Другаков, зазначив, що хоча Колісниківська сільська громада і зараз має непогані умови і показники розвитку, та все ж має ще і певний резерв для поповнення місцевого бюджету і відповідно покращення рівня життя своїх людей. Тому Володимир Леоніодович висловив сподівання, що сільський голова та виконком сільської ради цим скористаються на благо громади.

З усіх піднятих населенням питань керівництвом району надані роз’яснення та доручення виконавцям.