back

Про призначення та виплати субсидій та пільг громадянам району говорили на нараді в Ніжинській РВА

02 серпня 2023

2 серпня начальник Ніжинської районної державної адміністрації Григорій Ковтун провів нараду щодо призначення та виплати субсидій та пільг громадянам Ніжинського району.

Під час наради начальник відділу обслуговування громадян №9 ГУ ПФУ у Чернігівській області Алла Севастьянчик розповіла про порядок призначення та виплати субсидії та пільги для населення. Зокрема, вона повідомила, що житлові субсидії та пільги на неопалювальний сезон з травня перепризначаються для переважної більшості одержувачів, які отримували житлову субсидію в опалювальний період, автоматично, на підставі наявної у Пенсійному фонді України інформації, за умови, що не змінилися дані про їхній майновий стан чи склад родини. Якщо ж такі зміни відбулися, отримувачі субсидії повинні надати про них інформацію до органу Фонду протягом 30 днів.

          У разі зміни ціни та тарифів на житлово-комунальні послуги, скраплений газ, тверде та рідке пічне побутове паливо, розміру внесків/платежів об’єднанню, житлові субсидії призначаються протягом трьох місяців з дати такої зміни.

          Також Алла Севастьянчик повідомила, що за телефоном 0800502751 можна отримати консультації щодо призначення субсидій та пільг. Телефонна лінія працює безкоштовно.

          За результатами наради було вирішено, що районна військова адміністрація спільно з Головним управлінням Пенсійного фонду України у Чернігівській області проведуть навчання для керівників органів місцевого самоврядування району та уповноважених осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади.