back

Загальними зборами вирішували питання життєдіяльності громади.

14 березня 2013

14 березня відбулись загальні збори громадян (схід) у селі Кукшин,на які зібралося близько 60 чол.

Усі присутні заслухали звіт сільського голови О.М.Пивовара про виконання Програми соціально-економічного розвитку населеного пункту у 2012 році та основні завдання на 2013 рік.

У своєму виступі Олександр Миколайович розповів про успіхи, яких досягла громада у 2012 році. Нарешті було вирішене питання про освітлення центральної вулиці села Кукшин - вул.Власенків, відремонтовано 700 кв. м. даху Кукшинського будинку культури, закуплено музичні інструменти для самодіяльного колективу, замінено електродроти та забезпечено стільцями місцевий ФАП, постійно надається матеріальна допомога місцевій школі. Усе це вдалося зробити завдяки допомозі спонсорів, якими виступають сільськогосподарські товариства, що орендують землі територіальної громади та споживчі повариства і приватні підприємці, які працюють на території ввіреній сільській раді.

Значним є внесок районної влади: райдержадміністрації та районної ради, які завжди сприяють позитивному вирішенню будь-яких проблем, що виникають у селі.

Завдяки активному залученню населення до громадських робіт багато зроблено і в напрямку благоустрою сіл Кукшин та Зруб. Це, зокрема, прибирання стихійних сміттєзвалищ та ліквідація наслідків стихійного лиха, що спіткало громаду влітку 2012 року.

Багато говорилося і про відновлення роботи пожежної бригади. Сільський голова пояснив, що робота в цьому напрямку ведеться, що ремонт пожежного депо розпочато, машина і обладнання для пожежогасіння знаходиться в робочому стані і завдяки залученню коштів від місцевих податків і зборів буде проводитись ремонт приміщення пожежного депо. Тож ціль поставлена і для її досягнення місцева влада пообіцяла докласти максимум зусиль.

В обговоренні взяли участь керівники та представники районних організацій, установ. Зокрема, голова райдержадміністрації В.Л. Другаков, заступник голови, начальник управління агропромислового розвитку РДА С.А.Батрак, голова районної ради О.В.Бузун, заступник начальника управління держкомзему в Ніжинському районі Н.М.Хоменко, директор Чернігівського регіонального відділення ТОВ «Баришівська зернова компанія» О.І.Котляр, заступник генерального директора ТОВ «Ніжин Агро» О.М.Дирда, дільничний інспектор В.Г.Бувайлик.

Прозвітував перед населенням і представник сільськогосподарського товариства, що орендує землю у місцевого населення, О.І.Котляр. Він ,зокрема, повідомив, що орендна плата за паї виплачена в повному обсязі і вчасно, так само, як і податки до місцевого бюджету. Розповів про соціальні програми, які проводяться керівництвом "Баришівської зернової компанії", з метою покращення рівня життя мешканців територіальної громади.

Крім того, було обговорено ще багато питань, що найбільше турбують громаду. Це і розчищення від аварійних дерев, ремонт комунальних доріг, перевезення мінеральних добрив через село та ін.

З усіх піднятих населенням питань керівництвом району надані роз’яснення та доручення виконавцям.