back

Григорій Ковтун провів розширену нараду

31 липня 2023

Начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун провів розширену нараду з керівниками структурних підрозділів РДА.

Основними темами для обговорення були:

- епізоотична ситуація в районі. За останні три доби падежу свиней у зоні захисту від епізоотичного вогнища та зоні нагляду не зареєстровано.

- роботи щодо обміну світлодіодних ламп в закладах освіти та закладах охорони здоров’я, відповідно до Постанови КМУ від 10 січня 2023 року №25 «Про реалізацію експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії в Україні». Завезено для обміну 2160 ламп.

- соціальний захист населення. Проходить нарахування шести видів допомоги. Відкрито 3458 особових рахунків. Виплати постраждалим від підтоплення внаслідок підриву ворогом Каховської ГЕС матеріальної допомоги у розмірі 5 тис. грн. Таких громадян зареєстровано 294, з них 15 громадян подали заяви.

- проведення капітальних ремонтів та облаштування модульних укритттів у закладах освіти району, адже безпека усіх учасників освітнього процесу – єдина умова очного та змішаного навчання.

- єВідновлення. До реєстру пошкодженого та знищеного майна внесено 493 об’єкти, що становить 47,8%. Всього по району надійшло 87 заяв на отримання компенсації. З них 13 – погоджено компенсаційні виплати, 6 – передано на виплати (Бобровицька та Новобасанська громади).