back

Про пріоритети у підготовці до нового навчального року

25 липня 2023

Сьогодні, 25 липня, пройшла нарада у Ніжинській районній військовій адміністрації з питань підготовки до нового навчального року, стану видачі рекомендацій щодо форм навчання і здійснення ремонтних робіт закладів освіти та укриттів. Нарада відбулася під головуванням начальника Ніжинської РВА Григорія Ковтуна.

Обговорили присутні підготовку закладів дошкільної, загальної середньої освіти району до нового навчального року та стан проведення ремонтних робіт у них. Зокрема:

  • безпека закладів освіти у період війни;
  • максимум очного навчання там, де це можливо;
  • доступність.

 «Ми зіткнулися зі складними  викликами війни: руйнування закладів освіти, переміщення дітей, термінова потреба в укриттях. Мусимо на все це реагувати. Працювати щоденно і злагоджено повинні всі: і органи виконавчої влади, і органи місцевого самоврядування спільно з усіма учасниками навчального та виховного процесу»,  –  наголосив Григорій Ковтун.

Крім того, начальник Ніжинського РУ ГУ ДСНС Віктор Кравець ознайомив присутніх з новими вимогами щодо будівництва нових укриттів.

Начальник Ніжинського міськрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Віктор Рафальський доповів про основні вимоги до створення безпечного та комфортного функціонування закладів освіти району.

За результатами наради органам місцевого самоврядування та органам управління освітою доручено вжити заходів щодо удосконалення мережі закладів освіти та визначити заклади,  які в умовах воєнного часу можуть здійснювати навчальний процес за очною формою.