back

9 березня пройшов відкритий чемпіонат села Крути з настільного тенісу, присвячений 198-ій річниці від дня народження Тараса Шевченка.

13 березня 2013

В ньому прийняло участь 11 спортсменів. Шляхом жеребкування визначилися дві групи. Гра проходила за коловою системою. Кращі два тенісиста з кожної групи виходили у фінал. Так, у І-й групі не залишила шансів всім суперникам єдина представниця прекрасної статі Нерослик Оксана, яка всі партії довела до перемоги (2:0), лише Рубець Віталій зумів виграти один сет, але цього не вистачило аби здобути звитягу, поразка 1:2. Третє місце зайняв Горобець Дмитро, що не дозволило йому пройти у фінал.

У ІІ-й групі також із самого початку визначилися свої фаворити, це Карленко В’ячеслав та Нерослик Микола, батько тієї самої дівчини, яка всіх громила у І-й групі. Питанням було лише те, хто займе перше місце, але це не грало ніякої ролі, оскільки фінал проходив також за коловою системою.

Фінальні змагання як і очікувалось були надзвичайно видовищні. Всі доклали максимум зусиль для перемоги, але як і годиться у цей післясвятковий день здобула феєричну звитягу дівчина – Нерослик Оксана, яка спочатку завдала поразки Карленку В’ячеславу (2:1), потім перевершила свого вчителя – батька 2:0, і в завершальній партії декласувала Рубця Віталія (2:1). Як кажуть, без шансів. Можливо хлопці вирішили зробити подарунок на 8 березня і грали не в повну силу? Але це лише виправдання. Друге місце посів Карленко В’ячеслав, а бронзу здобув Рубець Віталій.

Що ж, браво організаторам та всім учасникам. Все пройшло дійсно на високому рівні. Окрему подяку виражаємо Нещерету Олексію, який став ініціатором всього цього турніру. Талановита молодь у с. Крути, яка любить спорт. Але нажаль спортивний зал, який є у селі потребує капітального ремонту, та і місце знаходження його невдале, це вже питання до людей, хто будував школу чи тих хто проектував. Спортзал розташований на другому поверсі якраз під кухнею.

На колегії райдержадміністрації розглядалося питання спорту та фізичної культури. Влада зобов’язалася першочерговим завданням вивчити стан спортивного залу в с. Крути. Будемо чекати результатів. Адже він необхідний такому великому селу, яке дає нам багато спортсменів, це і кандидат у майстри спорту з боксу Горобець Вячеслав, збірні команди завжди приймають участь у турнірах з міні-футболу, кубку з футболу, волейболу, настільного тенісу і ін. Хотілось би ще аби у цьому році взяли участь у Першості Ніжинського району з футболу. Адже команда «Бук» пристойна в с. Крути.

Бажано щоб місцеві підприємці підтримували спорт, допомагали спортивним командам, а також сільський голова, як наприклад у с. Григоро-Іванівка, Бурківка, Лосинівка, Велика Кошелівка.

Маю надію, що такі турніри, який був організований тільки збільшаться, а про Крути скажуть – найкраще спортивне село.

Олексій ЧЕРНЕТА