back

На Ніжинщині відзначили День поля

20 червня 2023

У Носівській селекційно-дослідній станції Миронівського інституту пшениці ім. В.М. Ремесла Національної академії аграрних наук України відбулися урочистості до Дня поля – 2023. Участь у заходах взяв начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун.

За словами директора станції, науковцями установи виведено понад 100 нових сортів рослин, серед яких голозерний ячмінь та овес, з високим вмістом поживних речовин у зерні.

Учасники заходу: фермери Чернігівщини, науковці, представники державної влади оглянули поля станції, сортові посіви озимих та ярих зернових культур на демонстраційному полігоні, ознайомилися з умовами зберігання насіння в зерносховищах  елітного току.

 «Ми всі потерпаємо від війни, але аграрії найбільше постраждали й водночас найбільше допомагають військовим. Цей захід слугує яскравим прикладом того, як українці не тільки витримують складні умови, але й активно впроваджують передові технології, залучають інноваційні рішення та розвивають аграрний сектор для підвищення економічної ефективності»  – зазначив у своєму виступі Григорій Ковтун.