back

В Україні збільшено кількість сеансів реабілітації, які оплачуються з Програми медичних гарантій

19 червня 2023

Як повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я України, відтепер пацієнти із важкими травмами замість 42 зможуть проходити реабілітацію 168 днів.

Всі послуги – безоплатні для людей і повністю покриваються Національною службою здоров'я України за Програмою медичних гарантій.

Цивільні та військові з пошкодженнями спинного мозку, ампутаціями чи важкими черепно-мозковими травмами потребують особливого підходу та уваги з боку медичної системи. Якщо таким пацієнтам необхідна допомога за кількома реабілітаційними напрямками, то замість двох циклів відновлення вони можуть пройти вісім!

Під напрямками реабілітації слід розуміти види реабілітаційної допомоги. Наприклад, коли пацієнт одночасно потребує неврологічного та психологічного відновлення.

Для проходження реабілітації не потрібно збирати стоси довідок та долати зайві бюрократичні перепони. Право на послуги з відновлення має будь-яка людина, якій в силу обставин загрожує обмеження функціонування.

Рішення Уряду про подовження тривалості реабілітації для пацієнтів із важкими травмами значно підвищить ефективність послуг та позитивно вплине на кінцевий результат реабілітації.

Раніше, в рамках пакетів реабілітації в стаціонарних або амбулаторних умовах, всі українці мали право не більше, ніж на два реабілітаційні цикли на рік.