back

Відбулось чергове засідання районної комісії ТЕБ та НС

16 червня 2023

Сьогодні, 16 червня, начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун провів чергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

До порядку денного засідання включили 2 питання. А саме: стан утримання об’єктів фонду захисних споруд району та забезпечення доступу населення до них; недопущення на ринки та заклади торгівлі продукції, яка може викликати захворювання.

Під час наради заслухали доповідь начальника Ніжинського міськрайонного Управління Головного управління держпродспоживслужби в Чернігівській області Віктора Рафальського. Він зазначив про готовність району на випадок погіршення епідеміологічної ситуації. У доповіді зазначалось, що ситуація наразі контрольована, але потрібно бути готовими до різних сценаріїв, в тому числі, до спалаху інфекційних захворювань. 

Крім того, мешканців району закликають утриматися від придбання сухої та в’яленої риби на стихійних ринках. Вона може містити бактерії, які під час спеки розмножуються катастрофічно швидко і можуть викликати серйозне харчове отруєння. 

Григорій Ковтун дав доручення відповідним структурам та правоохоронним органам виявляти в населених пунктах таких торгових точок  і запобігати їх діяльність.