back

На нараді обговорили наповнення Реєстру пошкодженого та знищеного майна

14 червня 2023

Під головуванням начальника Ніжинської районної військової адміністрації Григорія Ковтуна відбулася нарада з керівниками правоохоронних органів та структурних підрозділів райдержадміністрації.

Григорій Ковтун заслухав інформацію про наповнення реєстру пошкодженого та знищеного майна, а також пояснення керівників щодо несвоєчасності внесення окремими територіальними громадами інформації у Реєстр пошкодженого та знищеного майна, відповідно до Порядку надання компенсації для відновлення окремих категорій об’єктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації, з використанням електронної публічної послуги «єВідновлення», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.04.2023 р. №381. 

Як повідомив начальник відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, енергетики та захисту довкілля райдержадміністрації Олег Жадько, станом на 14 червня до Державного реєстру пошкодженого та знищеного майна внесено 466 об’єктів із 1021, що становить 45,6%.

«Ми повинні продовжувати працювати над тим, щоб усі жителі району, чиє майно було пошкоджено або знищено внаслідок російської  агресії, могли швидко й доступно отримати компенсацію»,  – зазначив Григорій Ковтун.

Начальник Ніжинської РВА дав завдання прискорити роботу над внесенням, а також порушив питання ефективності роботи місцевих комісій, що займаються перевіркою пошкоджень. Їх робота повинна бути публічною та доступною кожному жителю району.