back

Відбулось розширене засідання колегії райдержадміністрації

06 червня 2023

Сьогодні, 6 червня, під головуванням начальника Ніжинської районної військової адміністрації Григорія Ковтуна відбулось розширене засідання колегії райдержадміністрації. Участь в засіданні взяли голови та заступники голів територіальних громад, представники РТЦК та ТС, правоохоронних органів, ДСНС, енергопостачальних компаній.

Основні питання порядку денного – підсумки проходження опалювального періоду 2022-2023 років, заходи з підготовки до опалювального періоду 2023-2024 років та стан забезпечення безпеки, оборони та проходження мобілізації на території Ніжинського району.

Про деталі проходження попереднього опалювального сезону та підготовку до нового доповів начальник відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, енергетики та захисту довкілля Олег Жадько.

Аналізуючи стан проходження опалювального періоду 2022-2023 років слід зауважити, що завдяки завчасно проведеній підготовчій роботі він пройшов без серйозних збоїв. Опалювалися усі заклади освіти, діючі дошкільні навчальні заклади, заклади охорони здоров’я, адміністративні будівлі органів місцевого самоврядування.

Спроби ворога забрати у жителів району світло та тепло, знищуючи енергетичну інфраструктуру, були зведені нанівець – завдяки спільним зусиллям керівництва райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування, ґрунтовній підготовці установ та закладів району до осінньо-зимового періоду вдалося успішно пройти надскладний опалювальний період контрольовано.

Опалювальний період 2022-2023 р. в більшості територіальних громад розпочався вчасно.

Узимку 2022-2023 років на Ніжинщині працювали 173 котельні. Опалювалися 419 багатоквартирних житлових будинків, 81 дошкільний навчальних заклад, 109 навчальних закладів середньої освіти та 44 заклади охорони здоров’я.

На сьогодні вже розпочато роботи з підготовки до нового опалювального періоду – перевірка внутрішньо-будинкових мереж, об'єктів теплового та водопровідно-каналізаційного господарства.

У ході проведення засідання відбулось обговорення перспективи проходження опалювального періоду 2023-2024 р.

«У реаліях сьогодення ми маємо зробити все необхідне, аби в наступний опалювальний сезон мешканці Ніжинського району були з теплом та водою. Зважаючи, що в країні триває війна та існує постійна загроза руйнувань і пошкоджень інфраструктурних об’єктів, зокрема й взимку, кожна громада району має розробити свої плани проходження осінньо-зимового періоду з визначенням сценаріїв реагування у разі кризових ситуацій», - зазначив Григорій Ковтун.

Про питання забезпечення безпеки, оборони та проходження мобілізації на території Ніжинського району, стан укриттів, мінну та пожежну безпеку доповів начальник відділу з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Михайло Марченко.

На сьогодні, оборона держави та збереження життя людей в пріоритеті. Тому, питання стану утримання захисних споруд та доступу населення до них надзвичайно важливе. Відповідно до рішень обласної та районної комісій з питань ТЕБ та НС починаючи з п’ятниці в громадах відбувається аудит роботи споруд. Відповідно до рішення обласної комісії, наголошено на забезпеченні доступу населення до захисних споруд в цілодобовому режимі, на період дії воєнного стану. На обліку знаходиться 361 споруда. Станом на 05 червня перевірено 300 споруд. Наступне питання мінної безпеки.

Також під час роботи колегії розглянули питання безпеки та стійкості критичної інфраструктури, дії в кризових ситуаціях, дислокації військових підрозділі та ін.

Після розгляду питань порядку денного члени колегії одноголосно підтримали проект розпорядження.