back

Нарада з правоохоронними органами: доступність укриттів, місячник безпеки та мобілізаційні завдання

02 червня 2023

Сьогодні, 2 червня, начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун провів нараду з керівниками правоохоронних органів, ДСНС та РТЦК та СП.

Учасники наради розглянули ряд важливих питань,  зокрема:

  • Наявність та доступність укриттів у населених пунктах району. Організація перевірок роботи всіх укриттів, особливо у міських населених пунктах.
  • Створення розшукових груп для оповіщення та розшуку військовозобов’язаних та збільшення кількості спільних патрулів, які будуть працювати в районі під час проведення місячника безпеки. Їх робота буде спрямована на посилення громадського порядку та забезпечення громадської безпеки.
  • Виконання, визначених на літній період, завдань щодо мобілізації людських та транспортних ресурсів.

Підсумовуючи результати наради, Григорій Ковтун зазначив, що основний обов’язок органів місцевого самоврядування, особливо під час війни – це захист людей: їх прав та свобод, а основне – їх життя. Тому керівники громад повинні зробити все, щоб укриття були доступними для населення постійно. А керівники правоохоронних органів, у разі бездіяльності у цьому напрямку голів ТГ, повинні притягти до відповідальності винних.