back

Звернення Григорія Ковтуна до свята Останнього дзвоника

26 травня 2023

Дорогі школярі та педагоги! Шановні батьки!

Ось і підійшов до завершення найскладніший навчальний рік за всю історію незалежної України. Починаючи з цього тижня, в ста шістнадцяти школах Ніжинщини для двадцять однієї тисячі чотирьохсот сімдесяти шести учнів лунатиме останній дзвоник. Для когось він означатиме, що розпочались найулюбленіші літні канікули, для когось – символізуватиме закінчення безтурботних дитячих років та початок дорослого життя.
Цього року заклади освіти району випускають 1052 одинадцятикласників та 2096 дев’ятикласників. Упевнений, що всі вони стануть студентами омріяних навчальних закладів. Саме для вас Країна Знань перегорнула ще одну свою сторінку та буде надихати рухатись далі.
На жаль, нашим дітям цього року довелось вчитись під звуки повітряної тривоги, в бомбосховищах, онлайн, в умовах блекауту, але з надією та щирою вірою в найшвидшу Перемогу. Більшість закладів освіти вчилось за очною або змішаною формою навчання, проте 19 із них – працювали лише в форматі онлайн. Але навіть за таких надскладних умов наші школярі прагнули здобувати знання та щодень ставати сильнішими. Я пишаюся кожним учнем нашої Ніжинщини! Ви – це найцінніший скарб нашої держави, бо ви – її майбутнє!
Дорогі випускники, бажаю вам щасливого життєвого шляху, сповненого успіхами та здобутками. Висловлюю слова вдячності педагогам, які закладали основи шкільної дружби, почуття колективу, любов до навчання і своєю невтомною працею вчили наших дітей надважливим цінностям у надскладний період війни.
Дорогі батьки, цього року ви витратили немало ваших старань і зусиль, вкладали своє натхнення і любов. Дякую за допомогу і підтримку у навчанні дітей.
Зичу добра, здоров’я і миру у ваших домівках!

 

З повагою

начальник Ніжинської районної військової адміністрації 

Григорій Ковтун