back

Державна програма єВідновлення

24 травня 2023

У травні поточного року стартувала програма державної допомоги для відновлення житла, що зазнало пошкоджень внаслідок військової агресії рф. ЇЇ мета – надання компенсації для здійснення поточних і капітальних ремонтів досі не відновленого житла. 

 Наразі в районі триває процес формування таких комісій. Громадам для пришвидшення процесу запропоновано внести зміни до положень про комісії, які раніше створювалися для огляду об’єктів, пошкоджених внаслідок збройної агресії. У складі комісії тепер має бути представник правоохоронних органів. Дозволяється залучення й інших фахівців з експертних, будівельних та проєктних організацій. Також потрібно визначити відповідальну особу, яка вноситиме дані до Реєстру пошкодженого та знищеного майна, й надіслати в Дію офіційного листа з контактними даними для верифікації в системі.

На сьогодні в районі  4 територіальних громадах (Новобасанська, Талалаївська, Бобровицька та Дмитрівська  створили комісії про надання компенсацій.

Новобасанська територіальна громада — одна з найбільш постраждалих в районі. На її території пошкоджено – 538 об’єкти, внесено до реєстру 127 об’єктів. Жителі громади на сьогодні подали  19 заявок на отримання компенсацій.

Талалаївська територіальна громада – пошкоджено 115 об’єкти, внесено до реєстру – 97 об’єкти, подано 6 заяв.

Бобровицька територіальна громада – пошкоджено  191 об’єкти, внесено до реєстру – 81 об’єкт, подано 3 заяви.

Ніжинська територіальна громада – пошкоджено  188 об’єкти, внесено до реєстру – 44 об’єкти.

Дмитрівська територіальна громада – пошкоджено 83 об’єкти.

 

За інформацією відділу  житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, енергетики та захисту довкілля