back

З Днем матері!

14 травня 2023

Цього дня ми відзначаємо День матері. Це свято завжди було особливо ніжне та світле. День матері несе в собі велику внутрішню силу та  віру, він сповнений героїзмом українських мам. На жаль, тепер це свято обпалене війною.

Кожна з українських матерів щоденно протягом всієї повномасштабної війни здійснює подвиги заради своїх дітей, заради України. Ви народжуєте в бомбосховищах під час обстрілів та повітряної тривоги, собою закриваєте дітей  від усіх небезпек, проводжаєте своїх доньок і синів на передові рубежі, ви молитесь за них і вдень і вночі, бо українська жінка – це не тільки мама, це берегиня національної ідентичності та гарант продовження нашого роду.

Чоловікам важко уявити, як сильно стискається материнське серце від кожного звуку у телефонній трубці, коли з того боку не відповідають. Яке велике випробування для мами відправляти свого сина чи доньку на війну й більше ніколи не дочекатись їх з фронту.

Я схиляю голову перед усіма матерями, чиї діти загинули від рук окупантів. Цей біль невимовний та пекучий. Найкращі сини й доньки України не пошкодували свого життя, захищаючи територіальну цілісність нашої країни. Усі вони – навічно Герої, а їхні імена назавжди викарбувані в історії нашої країни.

У час війни, горя і болю кожен з нас відзначатиме цей день з особливими відчуттями. Велика любов до матері України надихає сьогодні мільйони українців на героїчну боротьбу. Велика любов до матері, яка дала тобі життя, вселяє силу і прагнення перемогти.

Кожен із нас знає, що немає нічого сильнішого, ніж свята материнська любов. Для кожного з нас мама – це найдорожчий скарб.

Дякуємо вам за надію, яку несете у собі з новим життям. За терпіння і відповідальність, з яким виховуєте дітей.

Цього дня хочу побажати перемоги, міцного здоров’я вам і вашим дітям! Злагоди у сім’ях! Опіки і благодаті вам від Богородиці!

 

З повагою

начальник Ніжинської районної військової адмінінстрації 

Григорій Ковтун