back

Про соціальний захист дітей говорили на нараді в Ніжинській РВА

12 травня 2023

Про соціальний захист дітей, розвиток у громадах соціальних послуг сім’ям з дітьми,  про порядок взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, соціальний захист багатодітних сімей, а також про соціальний захист осіб з інвалідністю й соціальні виплати говорили на нараді у Ніжинській районній військовій адміністрації.   

 «Захист прав дитини є одним із найважливіших пріоритетів у  нашій державі, адже ставлення до дітей, рівень їхньої безпеки та захищеності, стан їхнього всебічного розвитку є одним із показників цивілізованості суспільства. Повноцінний та дієвий захист прав дитини є обов’язком як органів виконавчої влади, так і органів місцевого самоврядування» –  зазначив Григорій Ковтун у своєму вступному слові.

Потрібно зазначити, що в районі проживає 338 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. У 33 прийомних сім’ях Ніжинського району виховується 60 дітей.  У 3 дитячих будинках сімейного типу виховується 16 дітей.  26 дітей перебувають на повному державному забезпеченні в закладах освіти та соціального захисту. Також 304 дитини перебувають на обліку як діти, що опинились в складних життєвих обставинах. В патронатних сім’ях Бахмацької та Борзнянської територіальних громадах перебуває 4 дітей.

За результатами наради було прийнято ряд рішень.

Сектор інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації