back

Звернення начальника Ніжинської РВА Григорія Ковтуна з нагоди Дня пам’яті та примирення

08 травня 2023

Дорогі ветерани, військовослужбовці Збройних сил України!

Шановні жителі Ніжинщини!

Сьогодні, 8 травня, увесь вільний і демократичний світ відзначає День пам’яті та примирення. Це європейська традиція пам’ятання про Другу світову війну. Цей день є символом перемоги над нацизмом, адже 8 травня був прийнятий Акт капітуляції гітлерівського режиму.

Ми вшановуємо подвиг українського народу, його визначний внесок у перемогу Антигітлерівської коаліції у тій страшній війні. Ціна цього внеску – надзвичайні втрати впродовж 1939–1945 років серед українців. Тоді загинуло понад вісім мільйонів осіб. Коричнева чума не оминула жодної родини і торкнулася всіх регіонів країни.

Сьогодні на нашу землю знову прийшов жорстокий і цинічний агрессор – путінська Росія. ЇЇ ідеологи ще вісім років тому під надуманими причинами спрямували в Україну війська, а 24 лютого 2022 року розпочали широкомасштабне вторгнення. У сотнях українських міст та сіл убивали та продовжують убивати мирних українців.

Пам’ятаючи про страшні події Другої світової війни, ми ще з більшою рішучістю боремося за наше незалежне майбутнє.

Впевнений –  ми вистояли тоді, вистоїмо і зараз, здобувши перемогу                              у війні за нашу свободу, незалежність і щасливе майбутнє.  

Низький уклін всім ветеранам, які пройшли через жахливі бої та кровопролиття. Вічна пам’ять полеглим!

Миру Україні і світу!

Ми переможемо!

Слава Україні!

Начальник Ніжинської районної

військової адміністрації          Григорій КОВТУН