back

До Дня пам'яті Чорнобильської трагедії

26 квітня 2023

Цей день в історії України став одним із найтрагічніших. 26 квітня 1986 року сталась найстрашніша техногенна катастрофа на планеті. Чорнобильська атомна електростанція й донині найболючіша та найнебезпечніша рана для всього людства.

Невидимий оку ворог нещадно забрав життя кількох тисяч рятувальників-ліквідаторів, медиків, військових, цивільних, старих і малих. Він не щадив нікого. Сотні тисяч людей зазнали непоправної шкоди своєму здоров’ю. Жертв могло б бути набагато більше, але герої-ліквідатори закрили собою небезпеку й не дали радіації розлетітись світом.

Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Сьогодні ми висловлюємо щирі слова подяки та засвідчуємо свою шану за героїзм та самовідданість всім тим чоловікам і жінкам, які боролись з наслідками страшної аварії. Вони ціною власного життя та здоров'я без вагань та роздумів гасили пожежу, ізолювали уламки та конструкції на Чорнобильській АЕС. Усвідомлюючи всю складність ситуації, ви, нехтуючи власною безпекою, ступили назустріч неприборканому смертоносному лиху, щоб зберегти життя мільйонів людей не лише у нашій державі, а й на всій планеті.

Ми схиляємо голови  перед пам`яттю тих, хто загинув  у цій боротьбі.

Закликаю зберігати пам`ять Чорнобиля і  вшанувати мужність тих  ліквідаторів, які живуть сьогодні поряд з  нами, та схилити голови перед тими, кого вже нема. Вічна слава вам, шановні герої-ліквідатори!

 

З повагою

начальник Ніжинської районної військової адміністрації

Григорій Ковтун