back

Презентували проект «Територія N без насильства»

18 квітня 2023

Сьогодні, 18 квітня, відбулося засідання Міжвідомчої ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, торгівлі людьми при районній державній адміністрації. 

На засідання  була запрошена координатор мобільної бригади з надання соціально-психологічної допомоги в Ніжинському районі Ніна Кущенко. Вона презентувала проект із запобігання домашньому насильству у м. Ніжин та Ніжинському районі «Територія N без насильства».

Мета даного проекту –  формування культури та цінностей нульової толерантності до випадків домашнього насильства через підвищення рівня поінформованості серед мешканців Ніжинщини. Він спрямований на покращення координації та міжвідомчої взаємодії органів і служб, що працюють у сфері запобігання домашньому насильству в Ніжинському району.

Основні завдання проекту – підвищення рівня поінформованості та розуміння проблематики домашнього насильства, активізація та залучення мешканців громад Ніжинщини до запобігання та раннього виявлення випадків домашнього насильства, посилення стійких механізмів захисту та надання допомоги постраждалим від домашнього насильства, розвиток мережі якісних спеціалізованих послуг і покращення координації між органами місцевого самоврядування та відповідними службами та ін.

Мобільні бригади з надання соціально-психологічної допомоги працюють за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення, у координації з Офісом Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Міністерством соціальної політики України у партнерстві з місцевими органами влади та виконавчим партнером ГО «Інноваційні соціальні рішення», завдяки фінансовій підтримці урядів Канади та США (Бюро гуманітарної допомоги USAID), а також Гуманітарного Фонду для України.

Мобільна бригада працює щоденно з 8.00 до 21.00 год. Якщо ви стали жертвою домашнього насильства і вам потрібна допомога – можете звернутись за номером телефону, який працює цілодобово 050 5329488.

НЕ МОВЧІТЬ! НЕ ТЕРПІТЬ НАД СОБОЮ НАСИЛЬСТВО!