back

Відбулось чергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії

18 квітня 2023

З метою упередження виникнення ряду інфекційних захворювань тварин під головуванням начальника Ніжинської районної військової адміністрації Григорія Ковтуна відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Ніжинській районній державній адміністрації. Участь в роботі комісії взяли: перший заступник голови Ніжинської РДА Інна Горобей та начальник Ніжинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Віктор Рафальський.

У порядок денний засідання комісії включили п’ять нагальних питань, а саме: про новий склад Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Ніжинській районній державній адміністрації; про виконання плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб у тварин у Ніжинському районі за 2022 рік, доведення до відома плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб у тварин у Ніжинському районі на 2023 рік; про стан протиепізоотичної ситуації на території району; та інше.

Під час засідання фахівці поінформували про епізоотичну ситуацію на Ніжинщині та в Україні.

Григорій Ковтун звернув увагу присутніх на фактори, які можуть призвести до збільшення ризиків занесення і поширення небезпечних хвороб тварин та виникнення ускладнень вирішення даних питань в зв’язку з воєнним станом.

Під час засідання Григорій Ковтун зауважив, що завдання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Ніжинській районній державній адміністрації – спланувати заходи протидії захворюванню у тварин та розробити чіткий алгоритм необхідної спільної роботи, аби швидко локалізувати та ліквідувати інфекцію (у разі виявлення спалаху).