back

Під час наради – про організацію суспільно корисних робіт та реформування медичної галузі

06 квітня 2023

Сьогодні, 6 квітня, начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун провів розширену нараду з керівниками структурних підрозділів адміністрації.

Начальник відділу економічного та агропромислового розвитку, транспорту та зв’язку Вадим Шелест надав детальну інформацію про  організацію суспільно корисних робіт у громадах силами українців, які через війну залишилися без роботи та інших незайнятих осіб, зокрема внутрішньо переміщених.

 Так, під час воєнного стану офіційно зареєстровані безробітні, які протягом 30 днів не працевлаштувалися та придатні за станом здоров’я, залучаються до суспільно корисних робіт, які організовуються військовою адміністрацією,  органами місцевого самоврядування та військовими частинами.

 Зокрема йдеться про заготівлю дров, благоустрій прибережних смуг, ремонт житлових приміщень, роботи з підтримання у готовності захисних споруд цивільного захисту до використання за призначенням, прибирання та утримання в належному стані придорожніх смуг, вирубку чагарників вздовж доріг, ліквідацію стихійних сміттєзвалищ, благоустрій кладовищ та плетіння маскувальних сіток для потреб ЗСУ.

Під час наради було наголошено, що з усіма, хто долучився до виконання робіт, підписують строковий трудовий договір та виплачують мінімальну заробітну плату – 6700 гривень. У трудову книжку вносяться  відповідні записи. Станом на 05 квітня від початку року у районі укладено 313 таких договорів з жителями 12 територіальних громад.

Також на нараді обговорили питання реформування медичної галузі Ніжинщини, перспективи формування спроможньої мережі закладів охорони здоров’я Ніжинського госпітального кластеру Чернігівського госпітального округу та питання охорони культурної спадщини району.