back

Григорій Ковтун відвідав відкриття фотовиставки "Дорогою В/уражень" в селищі Дмитрівка

21 березня 2023

Вторгнення московських загарбників на нашу землю принесло з собою біль, відчай та лють. Основною ціллю ворога було захоплення столиці України за 3 дні. Саме через села Дмитрівської громади окупанти проклали собі шлях до Києва.

Присвячена цим страшним подіям, 21 березня в селищі Дмитрівка розпочала свою роботу фотовиставка Миколи Черепа «Дорогою В/уражень». До експозиції увійшли фото мирного існування Дмитрівської, Парафіївської, Ічнянської та Талалаївської ТГ до початку повномасштабного московського вторгнення та болісні зображення понівечених сіл після вигнання рашистів з Чернігівщини.

Начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун під час відкриття виставки зазначив, що Дмитрівська громада – це одна з громад, яка постраждала найбільше від злочинних дій ворожого війська.

«Більше місяця рашисти день-у-день перекидали свою військову техніку селами та польовими дорогами Дмитрівської громади. Вони обстрілювали мирних мешканців, знищували на своєму шляху те, що будували наші люди – житлові будинки, школу, міст, пам’ятники та обеліски, замінували поля й ліси. Проте, завдяки Збройним Силам України Дмитрівська громада змогла пережити оточення й розпочала своє відновлення», - зазначив Григорій Ковтун.

Постійний рух колон на 80-ти кілометровому маршруті від с. Дептівка Сумської області до Ніжина в бік Києва, був через села Дмитрівської ТГ – Голінка, Гайворон, Рубанка, Терешиха та Смолове. Цим шляхом пройшло близько трьох тисяч одиниць ворожої військової техніки.

Під час виставки відбувся благодійний аукціон для збору коштів на підтримку Збройних Сил України.

Виставка триватиме до 1 квітня 2023 року.

 

Сектор інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації