back

Березень в Україні називають Шевченковим

10 березня 2023

Березень в Україні називають Шевченковим. І це не випадково: щороку ми вшановуємо ім’я справжнього патріота, вірного сина українського народу, національного Генія. Ім’я Шевченка ми чуємо з дитинства. Його вірші завжди підтримували українців під час багатьох війн, бідувань, під час пошестей і голоду. І сьогодні, в складних умовах для нашої держави, в умовах збройної російської агресії проти України, вони звучать у серці кожного українця по-особливому.

З метою вшанування 209-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря у громадах Ніжинського району покладені квіти до пам’ятника Т.Г.Шевченка, пройшли літературні читання віршів, прозвучали пісні. У бібліотеках організовані тематичні книжкові виставки, в яких підібрано літературу, що розкриває творчий та життєвий шлях Тараса Григоровича Шевченка. У закладах освіти проведені мітинги-реквієми, години спілкування. поетичні марафони, інформаційні дайджести, флешмоби.

Ієреєм парафії Успіння Пресвятої Богородиці ПЦУ м.Бахмач разом із Владикою Херсонським та Каховським військовим капеланом 61-ї окремої механізованої бригади проведено чин панахиди біля пам’ятника Т.Г.Шевченка.

За інформацією відділу культури, освіти, сім’ї, молоді та спорту Ніжинської РДА