back

Григорій Ковтун провів засідання районної комісії ТЕБ та НС

09 березня 2023

Сьогодні, 9 березня, начальник Ніжинської РДА Григорій Ковтун провів чергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Під час засідання розглянули питання про підготовку до весняно-літнього пожежонебезпечного періоду 2023 року, стан забезпечення протипожежного водопостачання на території Ніжинського району, стан утримання захисних споруд цивільного захисту на території Ніжинського району.

«Ми виходимо на період підвищеного ризику виникнення лісових пожеж та пожеж на полі. Тому наше головне завдання – не допустити їх. І, сподіваюсь, громадяни з усією відповідальністю і розумінням поставляться до заборони відвідувати ліси. Адже частина лісових територій була в зоні бойових дій і там можуть залишатися вибухонебезпечні предмети. Це небезпечно не лише для жителів району, а й для служб, які долучатимуться  до процесу ліквідації пожеж та їх наслідків»,  – сказав Григорій Ковтун. Також він наголосив на невідворотності покарання тих, хто порушуватиме заборону, створюючи небезпеку як для себе, так і для рятувальників та екосистем.

Участь у роботі комісії з питань ТЕБ і НС взяла перша заступниця голови Ніжинської РДА Інна Горобей, фахівці Ніжинської РДА, представники ДСНС, ДП «Ніжинрайагролісництво», філії Ніжинського лісового господарства та ін.

Сектор інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації