back

Автомобільні дороги – це транспортні артерії нашої держави

03 березня 2023

Війна внесла свої корективи не лише в життя кожного з нас, а й в усі сфери діяльності. Кожна доросла людина розуміє, що автомобільні дороги – це транспортні артерії нашої держави, якими щоденно користуються пересічні громадяни, медики екстреної медичної допомоги, багатотоннажний транспорт, перевізники, підприємці, великі підприємства, пасажирський транспорт й т.д. 

У зв’язку з воєнними діями, які проходили на території нашої області, постраждало багато доріг загального користування, мостів та шляхопроводів. Як наслідок – змінено організацію дорожнього руху, що в свою чергу призвело до збільшення навантаження на дорожнє покриття. Тобто, підвищений трафік транспорту призвів до руйнації доріг.

Зважаючи на те, що левова частина коштів бюджетів усіх рівнів йде на обороноздатність нашої країни, то одночасно розпочати ремонт на всіх дорогах Ніжинщини неможливо.

Ніжинська районна державна адміністрація звернулась до Служби автомобільних доріг в Чернігівській області та Управління капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації з пропозицією включити до переліку проведення ремонтних робіт у 2023 році доріг державного та місцевого значення.

А саме:

- Т2514 на ділянках Піски-Бахмач та Піски-Красилівка;

- Т2523 на ділянці Стрільники - Бахмач;

- Т2514 на ділянці Бахмач-Тиниця-Григорівка;

- Т2514 Ніжин-Бахмач-Дмитрівка на відрізку с. Шевченкове-смт. Дмитрівка;

- Т2515 - Р67 Кропивне-Харкове на відрізку с. Кропивне-смт. Дмитрівка;

- Т2524 на території Плисківської громади;

- Т2514 на ділянці Сиволож – Крути;

Бобровиця – Данівка.

Ніжин – Мрин - Держанівка.

Талалаївка – Лосинівка – Сальне – Шняківка;

Р67 – Титівки – Велика Кошелівка;

Красностав- Ядути  - Сапонівка;

Бахмач - Часниківка   - М02.

Управління капітального будівництва облдержадміністрації попередньо до плану робіт з проведення аварійного ремонту у 2023 році в межах виділеного фінансування включило автомобільні дороги загального користування місцевого значення О250701 Данівка – Бобровиця, О251202 Ніжин – Мрин – Держанівка, О251203 Талалаївка – Лосинівка – Сальне – Шняківка.

Дороги регіонального значення, на яких в 2023 році здійснюватиметься поточний ямковий ремонт визначатиметься Кабінетом Міністрів України за погодженням з профільним комітетом Верховної Ради України.