back

Сьогодні у Бобровиці говорили про комплектування бригад у рамках проекту «Гвардія наступу»

01 березня 2023

Сьогодні, 1 березня, начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун провів нараду з головами та активом Новобасанської та Бобровицької територіальних громад, керівниками військових структур та правоохоронних органів.

Про комплектування бригад у рамках проекту «Гвардія наступу» присутніх проінформувала Тетяна Ніколаєнко, інспектор сектору кадрового забезпечення Ніжинського РВП ГУНП в Чернігівській області. Вона доповіла, що в Україні триває запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Їх сформовано при Міністерстві внутрішніх справ України. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. 

Кожна бригада формується із залученням чинних військовослужбовців/поліцейських, які мають досвід у боях із 2014 року. 

Долучаючись до «Гвардії Наступу», новобранці стають частиною однієї з бригад на вибір, відповідно до своїх поглядів та отримують: стабільну високу оплату з додатковими винагородами, безоплатну меддопомогу, страхування та інші соціальні гарантії, а також досвід та професію. Новобранців навчатимуть висококваліфіковані інструктори.

«Наша головна мета – перемога. І для цього мусимо ставати сильнішими, підсилюючи боєздатність нашої держави. У нас щодня зростає кількість свідомих патріотів, які бажають приєднатися до «Гвардії наступу» та у складі штурмових бригад звільняти наші території від ворога»  –  зауважив Григорій Ковтун.

Також учасники наради розглянули питання взаємодії органів місцевого самоврядування з формуваннями Збройних Сил України та організацію мобілізаційної роботи. В обговоренні цих питань взяли участь Андрій В’ялий, начальник 1-го відділу Ніжинського РТЦК та СП, Роман Сорока –  голова військово-лікарської комісії Бобровицької територіальної громади, Володимир Данішевський –  перший заступник голови Бобровицької міської ради та Микола Дяченко –  голова Новобасанської сільської ради.