back

Навчальний семінар для голів територіальних громад району «Дії у надзвичайних ситуаціях при виконанні службових обов’язків»

01 березня 2023

 Питання захисту прав дітей, зокрема, внутрішньо переміщених, постраждалих від збройних конфліктів та військових дій, реалізацію права кожної дитини на сімейне оточення, профілактику соціального сирітства, забезпечення освітнього процесу, моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни перебувають на постійному контролі підрозділів районної військової адміністрації.

28 лютого на виконання доручення начальника Ніжинської районної військової адміністрації відбувся семінар (у режимі відеоконференцзв’язку) на тему: «Дії у надзвичайних ситуаціях при виконанні службових обов’язків» для голів територіальних громад Ніжинського району.

Відкрила семінар перша заступниця голови Ніжинської РДА Інна Горобей. Нею було зазначено, що, з метою забезпечення безпеки громадян, нормального функціонування господарств району, запобігання травмування та  загибелі людей районною військовою адміністрацією постійно вживаються заходи щодо забезпечення безпеки громадян і захисту об’єктів життєдіяльності та інфраструктури.

На розмежуваннях функцій органу опіки та піклування та служби у справах дітей, розвитку сімейних форм виховання, профілактичних заходах серед населення району, внесених  змінах до законодавства України в сфері соціального захисту дітей, продовження співпраці з територіальними громадами зупинилася начальник служби у справах дітей Ніжинської РДА Людмила Марченко.

Інспектор сектору  ювенальної превенції Ніжинського РВП ГУНП в Чернігівській області Тетяна Маленко  звернулася з проханням до присутніх представників територіальних громад району запровадити в освітніх закладах  посаду «Вихователя безпеки» для  створення безпечного освітнього середовища для дітей, удосконалення партнерства та комунікації поліції, закладів освіти, громади та батьківського врядування.

Валентина Полуда, начальник відділу культури, освіти, сім’ї, молоді та спорту Ніжинської РДА, наголосила присутнім на дотриманні безпекових норм учасниками освітнього процесу та акцентувала увагу на додатковому вивченні правил поведінки під час надзвичайних ситуацій воєнного характеру.

Валерій Зімін, головний спеціаліст відділу взаємодії з органами місцевого самоврядування Ніжинської РДА, провів навчання з питань мінно-вибухової безпеки та поведінки у надзвичайних ситуаціях. Повідомив про те, що на сайті Ніжинської РДА у розділі «Цивільний захист» розміщено інтерактивну карту захисних споруд цивільного захисту  Ніжинського району, в якій позначені Пункти Незламності, споруди подвійного призначення, найпростіші укриття, ПРУ, сховища.

 

За інформаціїю служби у справах дітей Ніжинської РДА