back

Мобілізаційні заходи та реалізацію проекту "Гвардія наступу" обговорини на нараді в РВА

27 лютого 2023

Сьогодні, 27 лютого, начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун провів нараду з керівниками Лосинівської, Вертіївської, Талалаївської, Крутівської, Макіївської та Ніжинської територіальних громад. Також у нараді взяли участь керівники правоохоронних органів та військових підрозділів.

          Про стан проведення мобілізаційних заходів на території зазначених громад доповідав Володимир Якущенко, начальник Ніжинського РТЦК та СП.

          Також на нараді було розглянуте питання формування підрозділів у рамках проекту «Гвардія наступу». До керівників громад з роз’ясненнями звернулися Валерій Сіводід, старший офіцер відділу комплектування 105 прикордонного загону ім. князя Володимира Великого, Руслан Волошин, офіцер групи по роботі з особовим складом Національної Гвардії України та Світлана Колесник, начальник сектору кадрового забезпечення Ніжинського РВП ГУНП в Чернігівській області.

          Григорій Ковтун наголосив на необхідності посилення роз’яснювальної роботи серед населення громад щодо виявлення добровольців.

«Добровольцям пропонують альтернативу: бути мобілізованими і відповідно розподіленими у військові частини, які визначить військкомат або самостійно обирати те, що ближче по духу – служба в органах чи ДПСУ. «Гвардія наступу» – це рекрутингова компанія, створена для того, щоб вмотивованих і налаштованих із зброєю в руках громадян долучити до лав Сил оборони нашої держави», - зазначив Григорій Ковтун.